activism

Poesi kafé med åpen mic Av Eli Wæhre

Kafeen med kulturelle utrykk oppleves som en stor kontrast til den digitale verden vi ellers luller oss inn i.

I fortellinger med musikk og poesi, hvor vi lever oss inn i alt fra det abstrakte til det gjenkjennbare hverdagslige i våre felles historier. Et rikt mangfold av sjangre med formidling av kultur fra folk til folk. Her treffes vi folk i alle aldre, amatører og utøvende kunstnere, folk i et miks av mange kulturer og bakgrunn.

Jeg gleder med over at noen har etablert et felleskap slik som Trondheim Poesi kafé som er skapende og nært, uten strenge formaliteter. Trygt ledet av Rais Neza Boneza, som med egen diktning og sang loser oss gjennom kvelden.

Vi ble med denne litterære kvelden hvor historier, poesi, musikk og samhold flettes sammen. Et rom som blir til en poetisk boble der alle er velkomne til å la seg begeistre av kraften i litteraturen og kunsten.

Mikrofonen er åpen, og vi anbefaler alle som ønsker å følge med på neste arrangement.

Vi presenterer et av diktene skrevet av Rais Neza Boneza.

Rais, foto EW

La meg puste fritt

La meg puste fritt

et støvkorns tid

ingen storm, ingen svale vinder

ikke liv, ikke død

La meg puste fritt

i et øyeblikks ro

borte fra verden og himmel

hvilende i en avgrunn av tomhet

uten hat, uten kjærlighet

La meg puste fritt,

tåle å sitte alene

svømme i glemselens ingenting

uten motstand, uten mørke...

Fornekt meg, bli kvitt meg

ingen medfølelse, ikke sinne

ikke helvete, ikke paradis

skilt fra håp, skilt fra fred

utilfreds mett

Gi meg pusterom

uten deg, uten meg

kle meg i sekk og aske

la drømmene synke i himmelens blå

i skyggen av nåde

Gi meg pusterom!


Denne artikkelen ble først publisert den 22. september 2023 på www.tronderrød.no.

 

Fremhevet foto fra kvelden EW

Comment here